STUDENȚII ȘI PROFESORII UTM S-AU REMARCAT LA COMPETIȚIA FINALĂ A PROIECTULUI CONNECT DE LA SOFIA, BULGARIA

captura connect

În perioada 19 – 20 decembrie 2023, în cadrul evenimentului desfășurat la CampusX, Sofia, Bulgaria, partenerul proiectului ANTHOLOGY MANAGEMENT LLC a găzduit competiția finală a planurilor de afaceri din cadrul proiectului „Connecting universities-industry through smart entrepreneurial cooperation and competitive intelligence of students in Moldova, Georgia, and Armenia” (Nr. 617393-EPP-1-2020-1MD-EPPKA2_CBHE-JP). La acest eveniment de prestigiu a participat și o echipă de profesori ai UTM – Rina ȚURCAN, Ala OBERȘT, Iuliu ȚURCAN, Veronica PRISĂCARU și Andrei ZBANCĂ.

Echipa de studenți, alcătuită din studenți de la diferite facultăți, a  prezentat planuri de afaceri inovatoare, inclusiv:

  • Alexandru COZLOVSCHI, FCIM – E-Contabil „Your Ideal solution for business and accounting”;
  • Ana TOPOR, FD – Removable covers „StyleAna Designer” SRL;
  • Maxim CERTAN, FIEB – TEA SHOP EMPIRE TEA;
  • Maria SLOBOZIANU, FCGC – „GRANDMA’S-AROMA” BAKERY.

Evenimentul a fost onorat și de prezența echipei ANTHOLOGY MANAGEMENT LLC, reprezentată de cunoscuții Adriane THRASH și Argyris SPYRIDES, cu o vastă experiență în lansarea startup-urilor, atragerea și gestionarea investițiilor.

Invitații de seamă au oferit informații valoroase, inițiind atelierul de lucru și demonstrația de produse ulterioare. Un moment deosebit a fost sesiunea „Cum să construim o fabrică de unicorni”, care a evidențiat succesul CampusX și al scenei de start-up-uri din Bulgaria. Participanții au explorat, de asemenea, CampusX, printr-un tur captivant, acumulând cunoștințe practice despre mediul inovator care stimulează spiritul antreprenorial.

Activitățile de după-amiază au inclus atât exerciții de grup, cât și individuale, oferind studenților șansa de a-și perfecționa planurile de afaceri în vederea competiției de prezentare de a doua zi.

Ziua de miercuri, 20 decembrie 2023, a marcat punctul culminant al evenimentului, cu concursul de pitching în centrul atenției. După înregistrare și o prezentare detaliată a regulilor, studenții și-au prezentat planurile de afaceri cu creativitate, inovație și perspicacitate antreprenorială.

Anunțul câștigătorilor a fost întâmpinat cu entuziasm și aplauze. Dintre studenții care au reprezentat Universitatea Tehnică a Moldovei cel mai mare punctaj l-a obținut studentul Alexandru COZLOVSCHI, FCIM, s-a distins cu planul său de afaceri E-Contabil „Your Ideal solution for business and accounting”, obținând locul 2 din cele 18 planuri de afaceri prezentate în competiție.

Competiția finală a proiectului CONNECT de la Sofia a fost o experiență transformatoare pentru studenții și profesori,  aducând noi cunoștințe, experiențe și un sentiment de împlinire. Expunerea la idei inovatoare, perspectivele valoroase ale experților din industrie și oportunitatea de a  interacționa cu colegi din medii diverse, au îmbogățit  parcursul academic și antreprenorial al participanților.

Mulțumim călduros organizatorilor și partenerilor proiectului CONNECT pentru această platformă excepțională. Succesul studenților noștri reflectă angajamentul UTM în promovarea abilităților antreprenoriale și în crearea de oportunități pentru dezvoltarea studenților pe scena globală.

Proiectul Connect vizează consolidarea relațiilor universitate-industrie prin abordarea antreprenorială inteligentă (multidimensională) în instituțiile de învățământ superior din țările Parteneriatului Estic (EaPC) și consolidarea inteligenței competitive a studenților și absolvenților. Proiectul este implementat cu suportul  Uniunii Europene prin Programul Erasmus+. Informații suplimentare despre proiect pot fi găsite pe http://connecterasmus.com/https://proiecte.utm.md/connect/.