PROGRAMUL DE STUDII 0410.1 Economie generală

Obiectivele programului de studiu Economie Generală presupun formarea specialiștilor necesari pentru toate domeniile economiei. Programul urmărește dezvoltarea gândirii economice, orientate spre soluționarea de probleme ale economiei reale, luarea deciziilor și promovarea politicilor corecte pentru o activitate eficientă, prin dezvoltarea capacităților analitice şi a creativității. Programul conține discipline economice fundamentale şi economico-inginerești, toate fiind focusate pe crearea unui sistem complex de cunoștințe în domeniul economic. Disciplinele incluse în program ajută studenții să înțeleagă principiile de funcționare a economiei şi să genereze soluții atât pentru întreprinderi la nivel microeconomic cât şi pentru economia națională în ansamblu.

În cadrul programului de studiu Economie Generală se pregătesc specialiști pentru organizarea şi desfăşurarea activităţilor economice în cadrul întreirilor din diverse sectoare ale econoniei: industrial, agricol, prestări servicii etc.

 

Posibilitățile de angajare al absolvenților programului de studiu Economie Generală sunt multiple. Viitorii absolvenți pot să se angajeze cu succes în calitate  de economist, expert economic, cercetător economist, referent, consultant pe probleme economice în sectorul privat și public, analist economic, specialist în diverse instituții financiare, contabil etc. Viitorii absolvenți sunt pregătit pentru inițierea și administrarea cu succes a propriei afaceri sau monitorizarea cu succes a diferitor subdiviziuni ale companiilor etc.

De ce să alegi Economie Generală?

  • Procesul de predare-învățare la specialitatea Economie Generală urmărește dezvoltarea abilităților practice, formarea unei gândiri economice, orientată spre soluționare de probleme ale economiei reale, antrenarea capacităților analitice.
  • Pe parcursul studiilor studenții sunt implicați în activități reale din cadrul companiilor, ceea ce îi ajută să aplice în practică cunoștințele şi competenţele obținute.
  • La finalizarea studiilor, absolvenții dau dovadă de competențe de proiectare, cercetare, organizare și gestionare a activităților și proceselor economice, gestionare a informației, posedă aptitudini analitice și creative.
  • Pe durata studiilor în UTM, studenții pot beneficia de programe de mobilitate academică – un semestru de studii sau internship în țară și în străinătate.
  • PLAN DE INVATAMANT
    pentru ciclul I studii superioare de licență
Anul I
Semestrul I Semestrul II
Matematica economică
Teorie economică 
Psihologia şi comunicarea în afaceri
Limba străină (engleză/franceză) 
Tehnologii Informaţionale
Management General
Etica şi integritate academică
Bazele antreprenoriatului
Limba română (p/u alolingvi, de comunicare)
Educaţia fizică I
Bazele contabilității
Marketing
Statistica
Micro şi Macroeconomie
Comunicare şi scriere academică
Limba străină (engleză/franceză) 
Bazele Programarii calculatoarelor
Limba română (p/u alolingvi, de specialitate)
Educație fizică II 
Anul II
Semestrul III Semestrul IV
Dreptul afacerilor
Educație fizică III 
Geografie economică mondială
Logistica întreprinderii
Economia întreprinderii
Marketing B2B 
Economie agroalimentară
Managementul Resurselor Umane
Filosofie şi gândire critică
Modelarea proceselor economice
Economie și dezvoltare rurală
Comerț internațional 
Managementul Calitatii
Educație fizică IV
Stagiul de practică economico-tehnologică
Anul III
Semestrul V Semestrul VI
Economia sectorului public
Analiza economico-financiară 
Integrare economică și economie europeană
Politica agrară a RM
Economia inovațiilor 
Economia Republicii Moldova
Economia riscurilor și incertitudinii 
Economie și politici sociale în R.M.
Economie mondiala
Stagiul de practică pentru documentare şi elaborare a tezei de licență