ȘCOALA DE VARĂ DEZVOLTAREA INDUSTRIALĂ DURABILĂ ÎN CONTEXTUL INTEGRĂRII EUROPENE

În perioada 29 iunie – 03 iulie 2020 la FIEB, UTM s-a desfășurat școala de vară online „Dezvoltarea industrială durabilă în contextul integrării europene, organizată în cadrul Programului Erasmus+, Acțiunea Jean Molnnet Module EU4SID.

Conform agendei, echipa EU4SID, reprezentată de coordonatorul proiectului Cornelia CRUCERESCU și membrii echipei de proiect Rafael CILOCI și Veaceslav BÂRDAN, a trezit interesul studenților cu subiecte relevante la tematica evenimentului.

Discuții interesante au fost inițiate pe marginea prezentărilor invitaților speciali, reprezentanți ai instituțiilor publice, ONG-lor și întreprinderilor private.

Constantin ȚURCANU, șef Direcția analiză, inovare și instruire, Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, a prezentat etapele implementării Programului de ecologizare a ÎMM în RM (aprobat prin Hotărârea de Guvern nr.592/2019) în scopul promovării, susținerii și dezvoltării capacităților ÎMM pentru a adopta practici de ecologizare a proceselor de producere și prestare a serviciilor. Implementarea programului de ecologizare și a planului de acțiuni sunt finanțate din bugetul de stat al Republicii Moldova și susținute prin intermediul Proiectului EU4Environment, finanțat de Uniunea Europeană. (Detalii link)